De grootste ontsnapte drugsbaas El Chapo is eindelijk opgepakt door de Mexicaanse Politie

De Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán is opgepakt.

 Dat heeft de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto vrijdag op Twitter laten weten.

”Missie volbracht: we hebben hem. Hierbij wil ik het Mexicaanse volk melden dat Joaquín Guzmán is gearresteerd”, schrijft Nieto. ”Mijn waardering voor de veiligheidsraad van het kabinet is groot voor deze belangrijke belangrijke prestatie voor de rechtsstaat Mexico.

‘El Chapo’ zou voor zonsopkomst zijn opgepakt in de stad Los Mochis, melden bronnen aan AP. Daarbij zou flink geschoten zijn, waarbij vijf verdachten de dood vonden. Eén Mexicaanse marinier raakte gewond.

Op 12 juli ontsnapte de drugsbaron uit een zwaarbeveiligde gevangenis. Hij ontsnapte via een uitgegraven tunnel.

Sindsdien was er een grote klopjacht gaande op Guzmán.

Guzmán stond aan het hoofd van het machtige Sinaloa kartel dat sinds ongeveer 1990 geldt als het machtigste kartel in Mexico. Hij stond ooit op de lijst van miljardairs van het Amerikaanse zakenblad Forbes.