De coach merkte dat twee jongens niet meer naar zijn box lessen kwamen. Wat hij bij hen thuis zag was angstaanjagend!

1Twee broers uit Pittsburgh had geen gemakkelijk leven. Hun ouders waren lange tijd verslaafd aan drugs en alcohol. Vanwege de vreselijke verwaarlozing verloren zij hun ouderlijke rechten en de jongens werden meegenomen naar een pleeggezin.

Het was daar nog erger. De broers werden geslagen en misbruikt. De twaalf jaar oude en de vier jaar jongere wilden uit die hel ontsnappen. Maar ze konden niets doen.

Ik wilde mijn hele leven lang slapen. Na school ging ik gewoon meteen naar bed, zodat ik niet zou zien wat er thuis aan de hand was.

Josh en Jessee beoefenden het boksen, maar nadat ze naar hun pleeggezin gingen, stopten ze met komen oefenen. Ongerust door dit feit besloot de coach om hen in hun nieuwe huis te bezoeken. Hij was verbijsterd door wat hij zag.

23

De oudere broer was totaal uitgehongerd, had een blauw oog en ingevallen wangen. Hij miste plukken haar op zijn hoofd, hij had gevorderde psoriasis, parasieten beten hem… En ze misten allebei ook tanden.

Jack Mook kon niet uitstaan ze zoveel pijn te zien lijden. Hij besloot zijn contacten bij de politie en het leger te gebruiken. Hij deed er alles aan om de broers een beter leven te geven. Eindelijk vond hij een nieuwe thuis voor hen, zijn eigen.
Hoewel hij vrijgezel was, verzorgde hij de jongens perfect. Hij bleek een liefdevolle en zorgzame vader. Hij hielp zijn zoons met hun huiswerk, hij bereidde warme maaltijden voor hen, zorgde voor hun gezondheid en leerde hen goede manieren, wat zij tot dan toe niet hadden gehad. Alleen tedere liefde en zorg was nodig voor de jongens om hun leven weer goed op de rails te krijgen. Josh wil beroepsmilitair worden, en Jessee wil dokter worden. Tot dan toe hadden ze daar niet eens van gedroomd.

God had plannen met mij. Het geloof gaf me de kracht om de jongens op te nemen en ze een echte thuis te geven. Je kunt zeggen dat we elkaar gered hebben.

89