De top 10 gevaarlijke steden in Nederland! Staat jouw stad ertussen?

Het Algemeen Dagblad stelt elk jaar een lijst op van de meest gevaarlijke steden en dorpen. Met gevaarlijk bedoelen we, geweld, inbraken, vandalisme en georganiseerde misdaad. In het onderzoek is de populatie van dorpen en steden meegerekend. De top 10 is samengesteld aan de hand van het aantal misdaden dat per inwoner wordt gepleegd, op basis van officiële politiecijfers.

Nederland is een erg veilig land. Ons rechtssysteem werkt goed en vergeleken met het buitenland heeft Nederland minder last van criminaliteit. Hieronder zie je de top 10 meest criminele steden en dorpen in Nederland.

10. Heerlen

Heerlen-300x225

Heerlen staat op de 10e plek in de lijst van meest gevaarlijke steden en dorpen. Oorspronkelijk is Heerlen een mijnbouwstad. Nu is Heerlen enorm gegroeid en telt 60.000 inwoners. Deze groei heeft ook de criminaliteit doen toenemen. In Heerlen komen vooral bedreigingen en vandalisme veel voor.

9. Nijmegen

nijmegen-300x225

Nijmegen, een sfeervolle stad die bekend staat om de zomerfeesten en de wandelvierdaagse. Toch is er ook veel criminaliteit in Nijmegen. Er worden vooral veel auto’s en motoren gestolen, tot wel vier keer meer als in de rest van het land. Toeristen hebben in Nijmegen minder te vrezen, er zijn namelijk minder zakkenrollers in Nijmegen dan in andere Nederlandse steden.